Aroi Oy

Aroi Oy

en fi ru zh-cn


Aroi Oy:n toiminta on varsinaisesti alkanut jo 1980-luvun alussa, joilloin päätoimialana oli suomalaisten merkittävien vientiyrityksien käännös- ja konsultointipalvelut Neuvostoliiton/Venäjän markkinoilla. Samaan aikaan Turun kaupunki aloitti suurten kansainvälisten taidenäyttelyiden järjestämisen ja pyysi kansainvälisten kontaktien avaamista Moskovan ja Pietarin merkittäviin museoihin. Tämän jälkeen Aroi Oy:n toiminta on taidenäyttelyiden järjestämisessä laajentunut kaikkiin Etelä-Suomen suurimpien kaupunkien merkittävimpiin museoihin. Euroopan, Venäjän ja Kiinan merkittävät museot sekä yksityiset säätiöt ovat olleet Aroi Oy:n luotettavia kansainvälisiä yhteistyökumppaneita.

Nykyiseen muotoonsa yhtiö on perustettu vasta vuonna 1992. Yhtiön toiminta laajeni käytännön vienti- ja asiantuntijapalveluihin. Aroi Oy on ollut tukemassa asiantuntijan roolissa sekä suomalaisia, että kansainvälisiä yrityksiä ja liiketoimintaorganisaatioita joiden kohteena on Venäjän tai Kiinan kauppa ja halu tai kiinnostus etabloitua Venäjän tai Kiinan markkinoille.

Venäjälle ja Kiinaan ovat Aroi Oy:n kautta sijoittuneet erityisesti suurehkot rakennusalan yritykset, esimerkiksi Optiroc/Maxit tehdasprojekti Pekingissä 2001-2005. Sekä muut suomalaiset vientiyritykset, joilla on ollut halu laajentaa ja varmistaa asemiaan kyseisillä markkina-alueilla. Asiantuntijanäkökulmasta katseltuna hyödyntämättömiä mahdollisuuksia on erittäin paljon kokoon katsomatta. Tärkeämpää on vain sitoutua toimimaan uusilla markkinoilla ja toimia paikallisesti suotuisalla tavalla.

Aroi Oy onkin järjestänyt tämän tietoisuuden nostattamiseksi yhdessä Venäjän, Kiinan ja Suomen viranomaisten kanssa kaupallisia seminaareja, joiden sponsoreina ovat olleet Suomen suurimpiin lukeutuvat yritykset ja valtioiden ministeritason edustus Suomesta, Venäjältä ja Kiinasta.

Aroi Oy:n rikas kokemus kansainvälisen toiminnan alalla vuosikymmenien ajalta osoittaa talouden, politiikan ja taiteen liittyvän läheisesti yhteen, ja niiden auttavan merkittävästi käytännön vientityössä, kun suomalaiset vientiyritykset etsivät uusia markkinoita ja etabloituvat vieraisiin kulttuureihin. Aroi Oy:n toiminta jatkuu edelleen kansainvälisillä markkinoilla.